понедељак, 15. април 2019.

Никодијевић угостио репрезентацију Србије пред Меморијал „Бранко Пешић”

Председник Скупштине града Никола Никодијевић угостио је данас у Старом двору српске боксерске репрезентативце предвођене Ненадом Боровчанином, председником Боксерског савеза Србије, поводом одржавања традиционалног боксерског спектакла Меморијал „Бранко Пешић – Београдски победник”.

Догађају је присуствовао вршилац дужности подсекретара за спорт и омладину Никола Рајичић.

Никодијевић је истакао да му је изузетно драго због прилике да угости најбоље српске боксере. Он је такође рекао да је у питању спорт који нас је задужио, на који би у наредном периоду требало да се обрати већа пажња, као и да се више улаже у овај спорт.

Бокс у Србији има сјајну традицију и настојаћемо да помогнемо како би се вратио на стазе старе славе и поново нас обрадовао олимпијском медаљом. Данас је са нама репрезентација Србије предвођена председником Савеза Ненадом Боровчанином, са којим ћемо наставити да радимо на побољшању услова у којима тренирају не само репрезентативци већ и најмлађи боксерски нараштаји. Уколико могућности дозволе, покушаћемо да направимо тренинг центар на градском нивоу, у којем би боксери имали исте услове за рад као њихове колеге у другим земљама региона. Сигуран сам да српски боксери имају, ако не више, онда једнако талента као и они који данас освајају медаље на великим такмичењима – рекао је Никодијевић.

Он је подсетио да је повод данашњег окупљања Меморијал „Бранко Пешић – Београдски победник”.

– Бранко Пешић је један од најпознатијих Београђана 20. века и човек који нас је све задужио. Он је био је велики љубитељ бокса и оснивач „Трофеја Београда”. Очекује нас наступ готово 170 такмичара из 20 земаља, а наш град има још једну прилику да покаже да је одличан домаћин спортских манифестација. Много пута смо показали да смо сјајни организатори и мислим да смо у последњих 10 година били домаћини више од 100 светских и европских, јуниорских и сениорских такмичења. Сви су из Београда понели одличне утиске и не сумњам да ће тако бити и када је у питању Меморијал „Бранко Пешић”. Верујем да је пред нама нова ера српског бокса и позивам Београђане да дођу у дворану „Шумице” и дају подршку нашим репрезентативцима којима желим много успеха и спортске среће – поручио је председник градске скупштине.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин захвалио је Скупштини Града Београда на пријему пред Меморијал „Бранко Пешић”, који ће, како је рекао, ове године окупити „пола Европе”.

– Ово постаје један од најјачих европских турнира на којем наступају репрезентације попут Русије, Украјине, Немачке, па чак и Аустралије. То ће бити велики тест за наше боксере, који ће, сигуран сам, оставити одличан утисак. Срећан сам што смо постигли начелни договор да Град Београд у будућности подржи изградњу градског тренажног боксерског центра. Захваљујем Граду Београду и Секретаријату за спорт и омладину јер нас подржавају више година заредом. Уз подршку Града Београда, али и председника Александра Вучића, добили смо генералног спонзора – компанију „Телеком Србија” – рекао је Боровчанин.

„Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник” одржава се под покровитељством Града Београда и Секретаријата за спорт и омладину од 16. до 20. априла у СЦ „Шумице”, а специјални гост турнира биће легендарни Украјинац Виталиј Кличко.