уторак, 16. април 2019.

Весић: У буџету града за прва три месеца 1,9 милијарди од грађевинског земљишта

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда обрачунала од почетка ове године до 31. марта допринос за уређивање грађевинског земљишта у износу од 1,9 милијарди динара, чиме је обезбеђено издавање грађевинских дозвола за скоро 600 хиљада квадратних метара нових објеката.

– Доприноси за уређивање грађевинског земљишта обрачунати су за више од 400 објеката за прва три месеца ове године. Највише доприноса обрачунато је за стамбени простор – 258 хиљада квадрата, за пословни простор је обрачунато око 160 хиљада квадрата, а остатак чине објекти друге намене. У буџет града се слило додатних 210 милиона динара по основу раније закључених уговора за накнаду за уређивање грађевинског земљишта и још 64 милиона динара од инвеститора који плаћају закуп грађевинског земљишта по старом закону – рекао је Весић.

Весић је додао да се значајни приходи остварују и на лицитацијама и продајом локација у јавној својини града, од чега је у прва четири месеца обезбеђено милијарду динара, што је већи износ него за целу прошлу 2018. годину.