четвртак, 18. април 2019.

Весић са сарадницима обишао раднике на Тргу републикe, који раде и до 23 сата

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, заједно са главним урбанистом Марком Стојчићем и градским одборницима, обишао је рано јутрос раднике ангажоване на реконструкцији Трга републике. Весић је том приликом подсетио да је у току друга фаза реконструкције, те да се на градилишту ради и под рефлекторима до 23 сата. 

– На тај начин радови су убрзани и према плану треба да буду завршени до 1. септембра, када ће и бити пуштен у саобраћај потпуно реконструисан и уређен овај градски трг. Он ће изгледати онако како заслужује Београд као престоница. Део ће бити поплочан, имаће двадесет нових стабала, око 350 квадратних метара зелених површина и биће прави централни трг – истакао је Весић.

Саобраћај остаје на овом тргу, али ће бити постављена коцка уместо асфалта, те ће ово бити „зона мирујућег саобраћаја”, додао је Весић. 

– Много је урађено на ширењу пешачке зоне, па је тако завршен Обилићев венац, а до 1. септембра завршиће се и Топличин венац. Урађен је и Косанчићев венац, а чека нас и уређење Васине и Студентског трга. Тако ће се заокружити централни део, а Београд ће као и све велике метрополе добити пешачку зону – нагласио је Весић.   

Он је током јутрошњег обиласка радницима донео доручак, како би им се показало, како је навео, да неко води рачуна о њима. Ипак, осврнуо се још једном на ситуације у којима су радници насилно заустављани у свом послу. Он је додао тим поводом да свако има право на своје мишљење, али да су радови у интересу свих Београђана и подсетио да се сваки пут када се радови заустављају истовремено продужује и рок завршетка. 

– Позивамо све грађане да не наседају на провокације. Трг републике биће на понос свих Београђана, као и Карађорђева, Савски трг и друге локације јер ми уређујемо Београд. Треба сви да усмеримо сву своју енергију ка томе да овај град буде лепши. У супротном, град ће таворити – поручио је Весић.  

Заменик градоначелника је најавио и да ових дана почиње уређење деведесет фасада у центру Београда и центру Земуна јер наш главни град, како је нагласио, заслужује да буде уређен.