четвртак, 18. април 2019.

Радојичић и Никодијевић свечано уручили награде града Београда за 2018.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник Скупштине града Никола Никодијевић уручили су данас у Старом двору награде градa Београда лауреатима за 2018. годину. 

Догађају су присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, чланови Градског већа, градски секретари и представници Градске управе. 

Радојичић је изразио велико задовољство што има прилику да се обрати поводом доделе награда града Београда. 

– Манифестација „Дани Београда” у оквиру које се додељују награде организује се ове године 17. пут, а подсећа нас на важне датуме из историје нашег града. Пре нешто више од 150 година, кнез Михаило Обреновић је на Калемегдану добио кључеве града, чиме је окончано ропство под Турцима дуго 300 година. Београд је данас модеран и слободарски град, упркос чињеници да је у периоду након ослобађања од Турака „преживео” светске ратове, бомбардовања и друге недаће – рекао је Радојичић. 

Према његовим речима, оно што разликује Београд од других великих градова и престоница су људи – Београђани. 

– Београђани су срдачни, непосредни, несебични, креативни, вредни, посвећени... Све то их чини посебним и Београд се тиме поноси и зна то да цени. Захваљујем свим члановима комисија јер су имали тежак посао приликом избора најбољих међу најбољима. Чињеница да је њихов задатак био тежак, за нас је добра јер потврђује да смо имали пуно успешних и креативних пројеката. Изузетно ми је драго што у име Београђана, Градске управе и своје име могу да захвалим свим добитницима на сјајним стварима које су урадили. Све што су урадили позитивно ће се одразити на развој града. Наш задатак је да Београд буде бољи и лепши, али и хуманији и здравији. Оваква дела би морала да буду подстрек свима нама и да нас „терају” да радимо још више и квалитетније – додао је градоначелник. 

Никодијевић је истакао да је додела награда један од најсвечанијих догађаја током трајања манифестације „Дани Београда”. 

– Награде су додељене у 12 области, односно 17 категорија, уз награде за стваралаштво младих, као и специјалнe наградe „Светислав Стојановић”. Комисија за доделу Награде града Београда је и ове године састављена од најеминетнијих стручњака који су обавили изузетно одгворан посао. Од великог броја номинација требало је направити коначан избор најбољих међу изузетним појединцима у граду Београду – истакао је Никодијевић.

Он је позвао све Београђане да наставе марљиво да раде и учине да Београд буде из године у годину бољи.