четвртак, 18. април 2019.

Представљена туристичка понуда Београда и Србије у Шведској

У Стокхолму је организована прва промоција Београда и Србије на престижној локацији у центру шведске престонице. Догађај су организовале Туристичка организација Београда и Туристичка организација Србије у сарадњи са познатим ТВ лицем нашег порекла, Јованом Радомиром, и уз подршку Амбасаде РС у Стокхолму, саопштено је из туристичке организације Београда.

Догађај у „Sjo & Land” окупио је око 70 гостију, представника туристичких агенција, медија, пословних људи и познатих личности из света спорта, културе, привреде и јавног живота Шведске.

Од присутних туристичких компанија заинтересованих да уврсте у своју понуду Београд и Србију односно интензивирају постојећу, истичу се Europaweekend, Airtours, Resia, Grand Travel, Travel2, Ethnos Travel Agency, The Travel Collection.

Програм промоције је почео обраћањем Драгана Момчиловића, амбасадора Републике Србије у Стокхолму, који је званицама представио најважније културне знаменитости наше земље и великане српске историје. Током вечери емитовани су промо филмови „See Serbia”, „Belgrade Love Story”, а гости су имали прилике да дегустирају специјалитете домаће кухиње ресторана „Balkan Steak House – Stockholm” као и вина Топличких винограда, Стару соколову ракију и Јелен пиво.

Програм је водио Јован Радомир, новинар и водитељ телевизије „SVT”, и аутор пројекта “Balkan Food Club”који је недавно објавио неколико репортажа о Београду у реномираним шведским магазинима попут „RES” и „Expressen“.