понедељак, 22. април 2019.

Београд представљен на сајму туризма у Пекингу

Туристичка организација Београда учествовала је на Међународном сајму туризма China Outbound Travel & Tourism Market (COTTM) у Пекингу, у оквиру регионалне промоције Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а под окриљем националне Туристичке организације Србије, саопштено је из Туристичке организације Београда.

Београд је на овом сајму представљен као атрактивна европска „сити брејк” дестинација, са мноштвом урбаних садржаја, богатом понудом културних, спортских и других манифестација и другим сегментима туристичке понуде наше престонице намењене кинеским гостима.

На сајму су одржани бројни састанци са туроператорима из Кине који се баве балканским туристичким тржиштем на тему интензивирања долазака кинеских туриста. Поред пословних састанака, са представницима Светске асоцијације градова у туризму (WTCF) договорена је организација студијског путовања у Београд за кинеске туроператоре, као и организација презентације туристичке понуде Београда у Кини у другој половини године.

Након три сајамска дана, организована је промоција Србије, Црне Горе и БиХ за кинеске агенције и туроператоре као посебан догађај, после које су уследили Б2Б састанци представника туристичке привреде Кине и нашег региона. 

Забележен је пораст броја туриста из Народне Републике Кине у 2018. години у Београду од 80 одсто и раст од 70 одсто у оствареном броју ноћења у односу на 2017. годину, а на другом месту су по бројности са даљом тенденцијом раста.

Поред учешћа на Сајму туризма (COTTM 2019) у Пекингу, Туристичка организација Београда ове године планира још један промотивни догађај – студијска путовања у Београд за кинеске туроператоре и новинаре, наступ на сајму у Шангају, који се одржава у оквиру The Shanghai International Marathon-а, као и суорганизацију догађаја ,,Дани Београда у Пекингу”, под покровитељством и у сарадњи са Градом Београдом и Секретаријатом за привреду.

Осим промотивних наступа, Туристичка организација Београда ће у 2019. години оформити и веб-сајт Београда у НР Кини у циљу интернет-позиционирања Београда на кинеском тржишту као туристичке дестинације.