уторак, 23. април 2019.

Весић: Прошле недеље скоро милијарда динара прихода од грађевинског земљишта

Инвеститори су за последњих седам дана у буџет града уплатили скоро милијарду динара по основу обрачуна доприноса које је израдила Дирекција за грађевинско земљиште, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

– Највећи допринос плаћен је за нови комплекс који ће се градити у Блоку 65, где је допринос плаћен за стамбени објекат нето површине 33.000 квадратних метара, као и за пословни објекат у истом блоку нето површине 13.300 квадратних метара – рекао је Весић.

Он је додао да, осим на подручју Новог Београда, инвеститори улажу средства и у нове стамбене објекте на Вождовцу и Звездари, где је Дирекција обрачунала доприносе за још неколико хиљада квадратних метара стамбеног простора, као и да уплатом доприноса у буџет града сви инвеститори стичу право на добијање пријаве радова, односно почетак изградње својих објеката.

Весић је истакао да је од почетка године до 20. априла у градску касу уплаћено 2,7 милијарди динара по основу доприноса за уређивање грађевинског земљишта, а Дирекција је за овај износ прегледала 460 пројеката и обрачунала површину од 620 хиљада квадратних метара за објекте стамбене, пословне и друге намене. 

– Добра наплата доприноса за уређивање грађевинског земљишта обезбеђује средства за наставак реализације започетих и планирање нових инфраструктурних пројеката – поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.