уторак, 23. април 2019.

Бесплатан програм за средњошколце током пролећног распуста

Музеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током пролећног распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом „Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике и изложба радова”.

Курс ће трајати од 29. априла до 3. маја. У оквиру програма „Превише приче неће напунити ћуп”, свака група полазника ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима, уз уводно предавање кустоса на тему „Традиционална афричка керамика”, овладати технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине, који ће се затим пећи и припремати за излагање.

Завршни део програма одржаће се у суботу, 4. маја, када ће полазници уз помоћ кустоса креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се у недељу, 5. маја, у 14 часова.

Пријављивање је обавезно на kontakt@mau.rs са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрана група курса (од 10 до 14 часова или 14 до 18 часова).