уторак, 23. април 2019.

Градоначелници Београда и Бањалуке договорили проширење сарадње

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је данас у просторијама Градске управе Бањалуке са градоначелником највећег града Републике Српске Игором Радојичићем.

Током прве званичне посете градоначелника Зорана Радојичића усаглашено је да два града наставе и прошире сарадњу у бројним областима, укључујући и интензивну културну размену која се извођењем више позоришних представа управо реализује у оквиру манифестације „Пролеће у Бањалуци”.

Зоран Радојичић је истакао дугогодишњу сарадњу два пријатељска града.

– Надам се да ћемо сарадњу наставити у многим областима јер имамо велики простор за међусобну комуникацију – рекао је градоначелник Београда.

Он је додао да се Бањалука развија у савремени, „паметни и зелени град”.

– Градоначелник Бањалуке се бави значајним концептима савремених градова, као што су „паметни и зелени град”, што су такође области интересовања које ми у Београду желимо да развијамо. Један смо народ и морамо у тешким временима да помажемо једни другима и сарађујемо још више у наредном периоду – закључио је Зоран Радојичић.

Поводом Дана Бањалуке, градоначелник Београда је синоћ присуствовао Свечаној академији у Бањском двору.  

Градоначелник Бањалуке је истакао да је сарадња два града свестрана и да се реализује у више области, од привреде до културе.

– Захваљујући ранијим договорима, управо ових дана у Бањалуци су изведене представе за децу позоришта из Београда. Као што Република Српска увек гледа у Србију, тако и Бањалука гледа на Београд и увек се трудимо да одржимо контакт и сарадњу. Пред нама су широке могућности комуникације у различитим областима – истакао је Игор Радојичић.