среда, 24. април 2019.

Библиотека града Београда обележила Светски дан књиге

Поводом Светског дана књига и ауторских права, Библиотека града Београда приредила je низ активности за своје кориснике – изложбе „50 пишем, 202 памтим” и „Књиге о деци и за децу”, као и акцију „Попустом до учлањења, квизом до награде”, саопштено је из oвe библиотеке.

Изложба „50 пишем, 202 памтим” у излозима библиотеке и у Позајмном одељењу организована је поводом 50 година од основања радија 202, у оквиру Београдског месеца фотографије. Представља фото-историјат радио-станице и траје до 30. априла.

У Позајмном одељењу свечано је отворена изложба „Књиге о деци и за децу – стара и ретка српска издања за децу од 1889. до 1944”. Аутор ове изложбе и текста каталога је Срђан В. Стојанчев, новинар и члан Српског библиофилског друштва. Изложба траје до 23. маја.

Највеће интересовање посетилаца Библиотеке града Београда привукла је акција „Попустом до учлањења, квизом до награде” која је трајала од 12 до 13 сати. Најуспешнијим учесницима квиза подељене су књиге – издања Библиотеке града Београда, биоскопске карте за филм „Писма из Венеције” и бесплатни онлајн курс енглеског језика и курс обраде текста, који је поклонила BusinessAcademy (LINK групација).