среда, 24. април 2019.

Ускршњи пакетићи за децу из Звечанске

Секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић присуствовала је данас уручењу донације „Моја кравица”, коју је компанија „Имлек” обезбедила штићеницима Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд. 

Она је том приликом истакла да Град Београд води одговорну социјалну политику и потврдила да је највећи приоритет брига о деци. 

– Захваљујући донацији компаније „Имлек”, која је још једном доказала да је друштвено одговорна, данас се дружимо са малишанима из Звечанске и покушавамо да им улепшамо ускршње празнике. За текућу и наредну годину припремили смо велики број пројеката који се тичу улагања у социјалну инфрастрктуру Београда. Могу да најавим изградњу дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Лазаревцу, као и изградњу новог центра за социјални рад и дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Барајеву – рекла је Наташа Станисављевић. 

Она је подсетила  да  је Град Београд током протекле четири године увећао давања за Центар за заштиту одојчади, деце и омладине и најавила комплетну реконструкцију постојећег објекта. 

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд Зоран Милачић захвалио је Граду Београду и компанији „Имлек” на данашњој акцији. 

– Овакви догађаји помажу да се деца интегришу и уједно су доказ да  наши оснивачи размишљају о деци којој је потребна помоћ. Овде обележавамо све празнике који деци пуно значе и сигурно је да ћемо и у будућности подржати организацију свих догађаја овог типа – рекао је Милачић. 

Менаџер за односе са јавношћу компаније „Имлек” Марија Маловић апострофирала је чињеницу да „Имлек” традиционално пружа помоћ бројним институцијама које се баве бригом о деци широм Србије. 

– Данас смо у Звечанској на иницијативу Града Београда и надам се да ће ускршњи пакетићи које смо обезбедили обрадовати више од 200 штићеника ове установе – рекла је Марија Маловић.