среда, 15. мај 2019.

Пројекат „Изабери Европу” представљен у Oпштини Врачар

Пројекат „Изабери Европу”, подржан од Европске уније, окупио је у просторијама Општине Врачар више од 300 учесника из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Словеније, Белгије и Србије, саопштено је из ове општине.

Догађај је отворен конференцијом за медије на којој су се младима обратили амбасадор и шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, председник Скупштине општине Врачар Михаило Групковић и председник Удружења грађана „Либеро” Иван Деспотовић.

Полазећи од жеље да охрабре младе људе да учествују у процесу доношења одлука, сваки говорник је младима представио своју перспективу значаја учешћа младих на изборима и сличним процесима којима уређују своје друштво и живот. 

Уз интерактивни и динамични програм, циљ овог пројекта је био да се учесници и грађани са локала укључе у ЕУ изборне дискусије и да им се омогући да стекну увид у све предности које би имали као грађани Европске уније. 

Програм је био састављен од различитих догађаја, активности, радионица и дискусија. Кроз призму различитих тема попут запошљавања, отворених граница, образовања, миграција, социјалне политике, мобилности, учесници су заједно са грађанима општине Врачар имали прилику да истраже значај Европске уније, предстојећих европских избора за младе и грађане на локалу, као и да сагледају све предности европског грађанства. Учесници су присуствовали и манифестацији „Град Европе” на Тргу Николе Пашића.