среда, 15. мај 2019.

Радојичић: Реконструкција младеновачког дома здравља у вредности од 142 милиона динара

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас дом здравља у Младеновцу поводом реконструкције ове установе, која је почела ових дана. Заједно са градоначелником, објекат су посетили и секретарка за здравство Вера Дражић и председник општине Младеновац Владан Глишић.  

Градоначелник је том приликом истакао да је веома важно да грађани Младеновца имају адекватну здравствену услугу – у добрим условима и на време. Он је прецизирао да ће у три објекта овог дома здравља бити уложена 142 милиона динара. Радови се тренутно изводе на једној од три централне зграде дома здравља, на првом и другом спрату – на одељењима  опште праксе, стоматологије, педијатрије и рендгена, тако да су ова одељења тренутно измештена. У сва три објекта предвиђена је замена подова, инсталација, столарије,  тоалета, кровног покривача и кречење. 

– Важно је да здравствене установе на примарном нивоу функционишу добро, захваљујући чему ће и читав здравствени систем бити бољи и адекватнији, а лекари на терцијалном нивоу моћи ће да пруже квалитетније услуге пацијентима. Младеновац је специфичан због удаљености, те дом здравља мора да пружи и више од примарне здравствене заштите, како пацијенти не би путовали до центра – истакао је Радојичић.

Град Београд, у складу са политиком Владе Србије, води одговорну политику према грађанима, нарочито у сегменту функционисања здравствног система, а тако ће бити и убудуће, додао је Радојичић.

Градоначелник је изразио уверење да ће услуга у овом дому здравља након реконструкције бити много боља, наглашавајући важност читавог пројекта за грађане Младеновца због чега рокови треба да се испоштују. 

– Ово је значајан пројекат за грађане Младеновца и за колеге које ће радити у дому здравља. Врло је важно да овај пројекат буде завршен на време, као што је обећано. Радујем се са њима отварању објекта у предвиђеном року и верујем да ће грађани Младеновца бити задовољни – закључио је градоначелник. 

Владан Глишић захвалио је Влади Републици Србије и Граду Београду на великој инвестицији у општини Младеновац.

– Очекујемо да ће у наредних седам месеци радови бити завршени. Градоначелнику хвала што је данас посетио нашу општину и подржао наше напоре да створимо боље услове за пацијенте и рад медицинских радника. Секретаријат за здравство је подржао одређеним средствима наш дом здравља и реконструкцију четири велике сеоске амбуланте, за које се надам ће бити готове до краја године – нагласио је председник општине.

Др Душица Миловановић, в.д. директора Дома здравља Малденовац, захвалила је градоначелнику на посети и позвала га на отварање објекта по његовом завршетку.

Она је прецизирала да је ово прва инвестиција у Дом здравља Младеновац откада је отворен пре четири деценије. Урадиће се детаљна реконструкција и адаптација која ће значајно поправити услове рада, навела је Миловановићева.

Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије финансира радове.