среда, 15. мај 2019.

На Светски дан породице, градоначелник са децом из Прихватилишта

Поводом обележавања Светског дана породице, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишли су данас Прихватилиште за децу, где су се одржале традиционалне „Игре без граница”. Градоначелник је том приликом захвалио свим људима који раде у Прихватилишту и посвећују велику пажњу деци.  

– Морамо се стално подсећати да човек не може да има лепше занимање од оног које имају запослени у Прихватилишту јер деци, према којој је живот био окрутан, пружају топлину, љубав и макар мало надокнаде за оно шта им недостаје. Свако друштво које жели да напредује мора да има здраву и чврсту породицу. Запослени у Прихватилишту у новом објекту покушавају да деци на најбољи могући начин надокнаде љубав и пруже сигурност и заштиту. Ова деца имају породицу и ови људи јесу њихова снага – истакао је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је породица сигурно један од најбитнијих елемената друштва и да је важно да је негујемо и да на њу обраћамо велику пажњу.

– Живот је на неки начин био окрутан према некој деци. Прочитао сам једну реченицу која гласи: Породица, то су они људи који остају поред вас када вас преплаве сви проблеми и када вам све крене низбрдо. Баш ти људи који остану и који вам дају подршку, они су у ствари ваша породица. Ова деца имају породицу са дирекотрком Прихватилишта на челу, градском секретарком за социјалну заштиту и са осталим људима који овде раде. Сви су усмерени једни на друге и то је та снага и топлина која ће надокнадити, надам се, и неке ствари које им је живот ускратио – рекао је Радојичић. 

Градоначелник је деци пожелео да из Прихватилишта изађу као срећни и успешни људи.

Руководилац Прихватилишта за децу Данијела Стајковић осврнула се на обећања да ће се овогодишње „Игре без граница” одржати у новом простору, што је и испуњено. 

– Град је допринео да се сва деца која користе услугу Прихватилишта најзад нађу у простору који заслужују јер породица може да буде и место, и људи, и пријатељи, и друга деца. Породица смо сви ми – поручила је Стајковићева.

Она је додала да је објекат урађен по највишем стандарду не само у Београду већ и у Европи. 

На манифестацији су учествовали студенти, припадници Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, ватрогасци и бројне познате личности.