среда, 15. мај 2019.

Весић: Сјајна вест за грађане леве обале Дунава, одобрен је кредит за канализацију

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је, гостујући у „Вестима у седам” Студија Б, да има сјајну вест за грађане леве обале Дунава, јер је данас менаџмент Европске инвестиционе банке (ЕИБ) одобрио кредит од 35 милиона евра за изградњу канализације у овом крају Београда.

– Поносан сам јер могу да саопштим грађанима Београда који живе на левој обали Дунава сјајну вест јер је данас менаџмент Европске инвестиционе банке (ЕИБ) одобрио кредит од 35 милиона евра за изградњу канализације у овом делу нашег града – рекао је Весић и додао да је данашња одлука последица рада и преговора који су трајали скоро годину дана које је водио са својим тимом.

– Европска инвестициона банка одобрила је данас граду Београду кредит од 35 милиона евра, а град Београд ће обезбедити додатних 12,93 милиона евра колико ће коштати изградња канализације на левој обали Дунава. У буџету за ову годину већ смо обезбедили 4,2 милиона евра од дела који припада Граду, док ће наредне године бити обезбеђено 8,73 милиона евра. Желим да се истакнем да је Европска инвестициона банка обезбедила и бесповратна средства у износу од 1,1 милион евра Граду Београду као техничку помоћ за извођење и припрему пројекта канализације. Уговор о техничкој помоћи биће потписан почетком јуна како би одмах могло да почне пројектовање канализације – рекао је заменик градоначелника. 

Горан Весић је рекао да сада верује да изградња канализације на левој обали Дунава може да почне у првој половини наредне године и додао да је садашња градска власт прва и једина која грађанима Београда који живе на овој обали Дунава, а којих је преко 150 хиљада, решава овај животни проблем. 

– Изградњу канализације на левој обали Дунава више пута смо грађанима обећали Небојша Стефановић, Синиша Мали, бивши градоначелник Београда, и ја као тадашњи градски менаџер. Поносан сам јер сам заједно са својим тимом, који је водио преговоре са Европском инвестиционом банком, успео да створим услове да се ово обећање грађанима и реализује. Ми наша обећања испуњавамо и то је разлика између нас и наших претходника који су све ово могли да ураде, али нису – рекао је Весић и додао да је захвалан Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда и „Београдском водоводу и канализацији” на великим напорима да се овај пројекат реализује. 

– Град Београд испуњава своја обећања грађанима – поручио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.