четвртак, 16. мај 2019.

Промоција Београда и Србије у Грчкој

Промоција Београда и Србије у Грчкој, осмишљена као везана презентација у три грчка града, успешно је реализована у Солуну низом догађаја за публику и пословне госте, након чега се наставља у Атини и Лариси.

Грађанима Солуна и туристима у посети овом граду, Туристичка организација Београда и Туристичка организација Србије представиле су туристичку понуду нашег града и земље у целодневном програму на платоу испред „Беле куле”. Посетиоци су уживали у наступу културно-уметничког друштва, које је уз традиционалну изворну српску музику, хор и оркестар извело сплет народних игара, док су на штандовима могли да се информишу о туристичкој понуди различитих дестинација наше земље, Ниша, Лесковца, Војводине, Крагујевца, Сокобање, Мионице. Београд је истакнут актуелном понудом за наступајућу летњу туристичку сезону, док су велико интересовање привукли и најпопуларнији музички догађаји у нашој земљи (Бир фест, Егзит, Сабор трубача у Гучи, Нишвил и други). 

Госте је поздравио градоначелник Солуна Јанис Бутарис, после чега су се присутнима обратили и представници Београда и Србије.

После успешно реализоване промоције у Солуну, Београд и Србија до краја недеље представљају нашу понуду у Атини, а затим и у Лариси.