четвртак, 16. мај 2019.

Јубиларни „Београдски ноћни маркет” на пијаци „Блок 44”

Популарни музичко-гастрономски фестивал „Београски ноћни маркет” биће одржан данас, од 18 сати до поноћи, на пијаци „Блок 44”. Овај јубиларни фестивал, 20. по реду, део је Међународне конференције Светског удружења велетржница (World Union of Wholesale Markets, WUWM) која се одржава у главном граду, под покровитељством Града Београда и ЈКП „Градске пијаце”, наводи се у саопштењу из овог предузећа. 

Гости ће имати прилику да се упознају са више од 200 излагача са одличном понудом разноврсних производа, хране и пића. Централну улогу имаће дугогодишњи пољопривредни произвођачи – „шампиони пијаца”, који долазе из села око Београда и осталих делова Србије. Посетиоци ће моћи да пробају традиционалне српске производе, као што су дуван чварци, кобасице, ајвар, кајмак, природни сокови, затим домаће воће и поврће које најбоље успева у баштама српских пољопривредника. Дизајнери, афирмисани и неафирмисани уметници изложиће уникатне предмете.

На овом јединственом фестивалу хране, пића и забаве под отвореним небом, посебан угођај посетиоцима пружиће одличан музички програм ди-џеја Бркатог и ватромет. ЈКП „Градске пијаце”, заједно са члановима Светског удружења велетржница, овом приликом обележиће међународну кампању „Love Your Local Market 2019”. Цела пијаца биће у знаку ове кампање, а посетиоци ће добити поклоне – модерне цегере, беџеве, балоне, мајице и други промотивни материјал. Улаз је слободан.