петак, 17. мај 2019.

Земунски пољопривредници на сајму у Новом Саду

Више од осамдесет земунских пољопривредника, у друштву члана Већа Градске општине Земун Стевана Родића и запослених у Одсеку за привреду, посетило је 86. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, саопштавају из ове општине.   

Током једнодневног дружења и разгледања пољопривредних потенцијала на сајму, пољопривредници су нагласили да им иницијативе које покреће Градска општина Земун много значе, јер имају прилику да проведу активно слободно време, стекну нова познанства и поделе нова искуства.  

– Програми које организујемо за пољопривреднике са територије Земуна, пре свега из Угриноваца и Батајнице, представљају знак пажње и захвалности за разумевање, стрпљење и подршку коју нам пружају у остварењу циљева, а то је враћање Републике Србије и града Београда на пут привредног раста, нових инвестиција, што је гарант квалитетнијег живота свих нас. Посету сајму искористили смо да успоставимо контакте са произвођачима и експертима из земље и иностранства, а у циљу подизања квалитета нових засада, обнове механизације, сточног фонда, прерађивачког сектора, као и пружања помоћи младим људима који су остали овде да живе – рекао је Родић.

На штанду Секретаријата за привреду Града Београда представило се газдинство Ане Васић из Угриноваца, регистровано за производњу шампињона, док су пољопривредници Ђурађ и Богдан Марковић из Батајнице изложили своја врхунска расна грла коња.

Пољопривредни сајам у Новом Саду је најзначајнија смотра аграра у централној и Југоисточној Европи. Сајам окупља значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду из преко 60 земаља са свих континената. На сајму је презентована примена науке у пољопривреди, најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, најсавременија пољопривредна механизација, а одржане су и изложбе органске и хране са географским пореклом, као и изложбе агроматеријала и сточног фонда.