субота, 18. мај 2019.

Вождовачки пензионери овог викенда кренули на бесплатне излете

Општина Вождовац већ трећу годину наставља праксу бесплатних једнодневних излета за све пензионере са своје територије. Прва група кренула је овог викенда у правцу Сребрног језера, уз обилазак Смедеревске тврђаве и Манастира Тумане, као и пут Дивчибара са обиласком Ваљева, манастира Каона и Лелића. Друга група већ пријављених пензионера путоваће на исте дестинације и наредног викенда, док су у току пријаве за излете 31. маја и 1. јуна. 

У петак, 31. маја, предвиђена је посета Великој Плани, манастирима Копорин, Покајница и етно-села Моравски конаци, док ће се у суботу, 1. јуна, обилазити Манастир Манасија, родну кућа Стевана Синђелића у Свилајнцу и водопад Лисине.

Позивају се сви пензионери са Вождовца да се пријаве за излете, где их очекује пријатно дружење, обиласци културних знаменитости и природних лепота Србије, уз обезбеђен превоз, туристичке водиче, стручну медицинску помоћ, ручак и улазнице. Пријаве се обављају посредством општинског сајта или на број телефона 2440-020, сваког радног дана од 9 до 15 часова.