недеља, 19. мај 2019.

Градоначелник поздравио младенце јубиларне „Свадбе за маштање”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић поздравио је данас младенце на јубиларној, двадесетој „Свадби за маштање”, која се традиционално одржава испред Старог двора. Он је као овогодишњи домаћин Колективног венчања младенцима поручио да чувају и негују свој однос, што је веома важно, како је навео, „у данашњем времену усамљености и општој буци интернета и информација”.

– Манифестација је за Град Београд врло значајна због чега је већ две деценије подржава. Више од хиљаду парова венчало се на овај начин, тако да Колективно венчање са оваквом традицијом постаје бренд Београда, уз маратон, „Улицу отвореног срца” и многе фестивале. Можемо да се подичимо овом манифестацијом јер шаљемо лепу слику у свет – истакао је Радојичић.

За Србију је важно да има много новорођене деце јер, иако Влада Србије и Град Београд много тога граде, без потомства то неће имати праву вредност, навео је Радојичић.

– Порука породицама које се сада оснивају је да се очувају, али и да се бројем деце увећавају – казао је градоначелник. 

Љубав је умеће, цитирао је градоначелник Ериха Фрома, и додао да заљубљеност треба да пређе у љубав јер ће у супротном бити осећање које изневери када прође. 

– На љубави мора да се ради, мора да се улаже у њу и мора да буде највиши циљ, а онда ће брак бити успешан – закључио је Радојичић.