понедељак, 20. мај 2019.

Делегација Сочија посетила Београд

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић разговарали су данас у Старом двору са делегацијом руског Града Сочија, коју је предводио градоначелник Анатолиј Пахомов. Разговорима је присуствовао и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и домаћин делегације у Србији Драгомир Карић.

Младеновић је истакао да је веома важно да се сарадња Републике Србије и Руске Федерације стално шири, као и да градови двеју држава успостављају блиску сарадњу у многим областима.

– Београд већ има изразито снажну сарадњу са Москвом и Санкт Петербургом, а ширимо је и на друге градове у Русији. Иницијатива Града Сочија и њихова посета, праћена великим бројем њихових туроператера, улива наду да ће се та сарадња обострано ширити и да ћемо на пољу туризма имати још боље резултате. Данас смо разговарали о томе да се у што скоријем року организују међусобни дани, како би једни другима што боље представили наше градове. Постоји велики простор за културну, спортску и привредну сарадњу, а туризам је начин да ту сарадњу учинимо што атрактивнијом. Сочи је град који се најбрже развија у Руској Федерацији и који, након организовања Зимских олимпијских игара, сваке године обиђе шест милиона туриста. Таква искуства за нас су драгоцена и настојаћемо да у наредном периоду међусобну сарадњу подигнемо на што виши ниво – казао је Младеновић.

Том приликом гости и домаћини разменили су и пригодне поклоне, а делегација Сочија током дана ће обићи културно-историјске знаменитости главног града Србије.