уторак, 21. мај 2019.

На Крфу одата пошта страдалим српским војницима

Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је данас на Крфу обележавању 155. годишњице присаједињења Јонских острва Грчкој. Градоначелник Крфа Константинос Николоузос обратио се присутнима, међу којима су поред грађана били високи војни и државни функционери Грчке, као и многи званичници и делегације из других земаља.

Приликом обраћања, градоначелник Николоузос је истакао значај повезаности градова у области културе, привреде, образовања, као и продубљивања пријатељских односа међу њима. 

– Крф је за нашу историју од великог значаја, јер је био „острво спаса” српским војницима који су ту нашли уточиште након повлачења преко Албаније у Првом светском рату. То је град којем много дугујемо – рекао је том приликом Еминовић.

Он је истакао да од тада па све до данас пријатељство између српског и грчког народа траје и да се продубљује кроз туризам, привреду, разне културне, уметничке и спортске активности.

Након параде и дефилеа оркестра кроз град, положени су венци на Спомен-обележје присаједињења Јонских острва Грчкој и одата је пошта страдалим српским војницима који су сахрањени у „Плавој гробници”.