среда, 22. мај 2019.

Добра сарадња града са организацијама цивилног друштва

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић разговарао је данас са представницима омладинских организација о унапређењу сарадње Града Београда са цивилним сектором у просторијама „Гнезда” у Палати „Београд”. 

Заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић такође је присуствовао овом догађају, под називом „Speed date”, на којем су представници омладинских организација имали прилику да се међусобно упознају, размене искуства и пронађу партнере за заједничке пројекте и активности. 

Петронијевић је подсетио да је директна комуникација са цивилним сектором постављена као циљ још 2014. године. 

– Мислим да смо током протеклих година успели у намери да проширимо обим сарадње са организацијама цивилног сектора. Данашњи догађај је један од начина за остваривање таквих циљева. Ту смо да саслушамо предлоге, сугестије и критике, али и да поделимо своја размишљања. Свима нам је у интересу да Београд из дана у дан постаје бољи град за живот свих његових становника. Заједнички радимо на остварењу тог циља, а мноштво људи из цивилног сектора томе доприноси својим идејама и енергијом, као и спровођењем квалитетних пројеката на територији града Београда – рекао је Петронијевић. 

Он је истакао да руководство Града Београда на организације из цивилног сектора гледа као на партнере.

– Поносни смо на велики број младих и кретаивних људи са којима заједнички радимо на остварењу циљева. Да би сарадња била још квалитетнија, веома је важна директна комуникација и од таквог начина рада сигурно нећемо одустати. Изузетно нам је стало да чујемо сугестије и критике, јер нас занима мишљење људи из цивилног сектора, као и људи који су корисници њихових услуга. Само заједничким и координисаним радом успећемо да остваримо циљеве, а то је, пре свега, да Београд у будућности постане још боље место за живот – додао је Петронијевић. 

Марковић је истакао да је циљ да се разговорима дође до потенцијалних решења за унапређење омладинске политике у Београду. 

– Цивилни сектор је јако битан део омладинске политике и Канцеларија за младе је отворена за све предлоге и идеје које стижу „из тог правца”. Досадашња сарадња је дала добре резултате и догађаји попут данашњег сигурно воде додатном унапређењу – рекао је Марковић. 

Омладинске организације и организације за младе имале су данас могућност да у директном контакту добију потребне информације од представника Града Београда, Канцеларије за младе Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину, Националне асоцијације канцеларија за младе, као и Кровне организације младих Србије.