четвртак, 23. мај 2019.

Весић: Испуњавамо обећање, ускоро завршетак реконструкције Земљорадничке улице

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас са директором „Београд-пута” Иваном Тејићем и чланицом Већа општине Вождовац Иваном Томић радове на реконструкцији Земљорадничке улице у насељу Бели поток на Вождовцу. Реконструкција ове улице се ради од 2017. године у две фазе и спаја Кумодраж са Авалским друмом.

Весић је истакао да су радови на овој улици почели 2017. године, када је урађен 1,1 километар улице, у шта је уложено 80 милиона динара.

– Други део од два километра почели смо да радимо у марту ове године и радови, који износе око 120 милиона динара, трајаће до 15. јуна. Грађани су презадовољни јер је ова улица веза између Кумодража и Авалског друма и коначно је добила тротоаре – рекао је Весић.

Према његовим речима, Земљорадничка улица је била у лошем стању и реновирала се врло често, али никада довољно квалитетно.

– Сви путеви у нашој престоници раде се тако што прво Институт за путеве провери оптерећење путева за наредних десет година, а затим у складу с тим раде се подлоге. Конкретно у овој улици, подлога је око 60 центиматара – рекао је заменик градоначелника и додао да је цена ових радова и висока због квалитета радова који су примењивани.

Говорећи о значају Земљорадничке улице, Весић је нагласио да у овој улици први пут саобраћа градски превоз, те да суграђани овог дела града неће више морати да пешаче по три километра.

– Не можемо да разговарамо о паметним градовима 21. века, а да немамо у свим деловима града тротоаре и канализацију. У општини Вождовац се много и вредно ради, а поред улица, радимо и два постројења за прераду отпадних вода, као и Јелезовачки колектор како би се створили услови и за увођење канализације – рекао је Весић и додао да је политика града да се свим Београђанима створе исти услови за живот, а то су пут, канализација, вода, јавни превоз, јавна расвета. 

Заменик градоначелника је подсетио да је иницијативу за реконструкцију ове улице покренуо Небојша Стефановић, коме је захвалио што се бави безбедношћу суграђана у свим деловима града.

– Ово није све што ће бити урађено у овом делу града. Након ове улице, радићемо на стварању услова за изградњу канализације и тако ћемо решавати један по један проблем – рекао је он и додао да ће се у наредној години кренути са реконструкцијом Улице Саве Мачковића, од Трошарине до Војводе Степе, као и петље „Ласта”.

Ивана Томић захвалила је Стефановићу на иницијативи и Весићу на покретању радова у овој улици.  

– Ова улица је од великог значаја и за становнике Кумодража и Белог потока, али и за читав Вождовац, јер се њом растерећују Улица Саве Мачковића и Трошарина. Земљорадничка улица није била безбедна, зато су сада изграђени тротоари, а деца не иду више пешке кроз читаву улицу, већ користе градски превоз – рекла је Томићева и додала да је ова општина до пре неколико година била запуштена, без много радова, што се отада знатно променило.