недеља, 26. мај 2019.

Весић: Трамвајем преко Моста на Ади од 5. јула

Трамвајски саобраћај преко Моста на Ади, који ће повезати Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом, биће успостављен 5. јула, најавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

Весић је, одговарајући на питање новинара, рекао да је јутрос обишао радове на Мосту на Ади и да је тамо било око стотину радника и да се посао ради по плану. 

– Завршавамо постављање шина. Читав посао би требало да буде завршен 5. јуна. Повезујемо једну и другу обалу Саве, што значи да ћемо имати трамвајску везу између Бановог брда и Раковице, с једне стране, и Новог Београда, с друге стране – казао је Весић. 

Он је појаснио да ће први трамвај преко Моста на Ади пробно кренути 5. јуна, а да ће, према нашим законима, месец дана трајати тестирање јер морају да се синхронизују све скретнице. 

– Раде се два стајалишта са обе стране моста, тако да ћемо 5. јула имати успостављену трамвајску везу и неке нове линије које ће бити мало другачје –  истакао је Весић.

Како је навео, тако ће грађани који живе на Бановом брду и у Раковици имати директну везу према Новом Београду, као и грађани Новог Београда према Бановом брду и Раковици, а и према старој железничкој станици. 

– То је велика ствар за Београд и то је веома важно јер смо на тај начин, осим оног старог трамвајског моста, коначно још преко једног моста успоставили трамвајску везу између новог и старог дела града – закључио је Весић.