понедељак, 10. јун 2019.

Отворено „Батајничко културно лето”

Манифестација „Батајничко културно лето” отворенa је програмом „Улица отвореног срца”, који је по осми пут одржан у Улици Ивана Сенковића у насељу Бaтајница, саопштено је из општине Земун.

„Улицу отвореног срца” је отворио председник општине Дејан Матић који је пожелео да се ова манифестација сваке године више развија и буде квалитетнија и подсетио колико је важна иградња културног центра у Батајници.

–Велику енергију и труд улажемо да створимо услове, прилагодимо планску документацију и у једном од склоништа изградимо културни центар у Батајници, који грађани овог насеља заслужују – рекао је Матић.

Он је најавио „бај – пас” привремено решење за културне садржаје који би се одвијали у здању поред Основне школе „Бошко Палковљевић – Пинки”.

–Културни садржаји ће се одвијати у овом простору док се не заврши адаптација простора од 300 квадрата у склоништу, за које је готов пројекат и обезбеђена су финансијска средства. У току су и јавне набавке и очекује се да сви послови буду окончани до краја ове године – рекао је председник општине.

У овом културно уметничком програму учествовали су Аматери Батајнице, ансамбли КУД „Батајница”, Тамбурашки оркестар, КУД „Свети Сава” из Нове Пазове и „Седмица” из Угриноваца.

Грађане Земуна током јуна, јула и августа, у девет наредних викенда очекује богата културна понуда, прилагођена свим узрастима.