уторак, 11. јун 2019.

На Звездари почела акција „Примарна селекција на кућном прагу”

Пројекат „Примарна селекција на кућном прагу” почео је постављањем три контејнера за примарну селекцију отпада и радионицом са предшколцима у вртићу „Звездани гај”, који на територији месне заједнице Зелено брдо спроводити општина „Звездара” у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа” и удружењем „Звездарски Еколошки Центар – ЗЕЦ”, саопштено је из општине.

Циљ акције, чији је мото „Може свако, јер је лако!” је здравије и чистије животно окружење кроз смањење и рециклажу амбалажног отпада који свакодневно стварамо у свом домаћинству.

Потписивањем уговора са ЈКП „Градска чистоћа“ свако домаћинство на територији Зелено брдо имаће услугу збрињавања амбалажног отпада из домаћинства, а као подстицај добиће бесплатно биоразградиве кесе за одвајање амбалаже и право на попуст од 20% на услуге ЈКП „Градска чистоћа”.

Удружење „Звездарски Еколошки Центар – ЗЕЦ” пружиће стручну и квалитетну обуку волонтера (ученика и студената), који ће у наредном периоду посетити свако домаћинство на Зеленом брду и  дати одговоре на сва додатна питања.