субота, 15. јун 2019.

Весић: Реконструкција три километра булевара до 20. децембра

Радовима на првој фази, од Рузвелтове до Таковске улице, данас је отпочела реконструкција четири велика булевара, 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, која ће трајати 200 дана, изјавио је за РТС заменик градоначелника Горан Весић, додајући да је данас у свим дневним новинама објављен флајер у коме је до детаља објашњено како ће се одвијати радови и које измене у саобраћају очекују грађане. 

Према његовим речима, реконструкција је подељена у три фазе. Прва је од Рузвелтове до Таковске и трајаће 65 дана, друга од Таковске до Француске 70 дана и трећа од Француске до Улице Тадеуша Кошћушка трајаће 65 дана, док ће комплетна реконструкција бити завршена до 20. децембра.

 – Ове улице нису реконструисане више од 80 година, мењамо комплетну инфраструктуру, канализацију, вововодне цеви које су на неким местима старе и преко 50 година, a мења се инфраструктура за грејање и гас. Поред тога, ради се комплетна расвета која ће бити покривена видео-надзором, а сви тротоари ће бити поплочани. Ради се и замена свих трамвајских шина, комплетна контактна мрежа, што значи да је реч о правој реконструкцији и да десетинама година неће морати ништа да се ради – истакао је Весић.

С обзиром на то да је јуче почео школски распуст и да се тада саобраћај у граду смањи за око 30 одсто, а од 1. јула то смањење иде и до 45 процената, он је истакао да ће ови летњи месеци бити искоришћени да се заврши деоница од Рузвелтове до Таковске, која ће бити готова до 20. августа, али и четири велике раскрснице.

 – То су раскрснице у Старине Новака, Француској, Таковској и Булевару деспота Стефана. По једна саобраћајна трака ће све време бити проходна, а то значи да ниједног часа, осим када се буде баш асфалтирало, што ће се радити ноћу између суботе и недеље, раскрснице неће бити затворене за саобраћај. Тако ћемо до 1. септембра имати завршене све четири велике раскрснице. То је скоро три километра булевара и овако велики радови се нису обављали дуго у центру града. Ми уређујемо град, што је добро за све грађане, и на тај начин добијамо модерне улице. Сада су оне у јако лошем стању, а Београд не заслужује да има таклве улице јер је Београд уређен град – рекао је Весић.