субота, 15. јун 2019.

Никодијевић отворио сезону купања на Ади Циганлији

Подизањем плаве заставе, председник Скупштине Београда Никола Никодијевић свечано је данас отворио сезону купања на Ади Циганлији. Плава застава је, према његовим речима, највише међународно признање квалитета воде и безбедности на купалишту.

– Потрудили смо да ова летња сезона буде богата садржајем за све Београђане и госте престонице. Важно је истаћи да је квалитет воде, коју Градски завод за јавно здравље контролише два пута седмично, на задовољавајућем нивоу. На купалишту ће бити присутан довољан број лиценцираних спасилаца, припаданика полиције, комуналне милиције и Хитне помоћи. Такође, од ове године постављан је видео-надзор дуж целог купалишта и на спортским теренима. Да би све прошло како треба, потребно је да се посетиоци придржавају упутстава која су прописана – указао је Никодијевић. 

Он је додао да поред купања, Ада Циганлија пружа и многе друге садржаје. 

– Посетиоци од ове године имају на располагању нове и обновљене спортске терене који су бесплатни за све грађане. Реч је о четири кошаркашка, три фудбалска, два одбојкашка и једном новом терену за одбојку на песку. Стазе за бициклисте и сви терени се могу користити и током вечерњих сати јер су од ове године покривени рефлекторима – истакао је председник Скупшине града. 

Никодијевић је за другу половину године најавио изградњу трим-стазе јер су обезбеђена средства за ту намену. У догледно време, предвиђена је и изградња још једног фудбалског терена са вештачком травом, као и повезивање Аде Циганлије са новобеоградском страном реке за пешаке и бициклисте, најавио је Никодијевић. 

Он је додао да се од ове године бесплатни програми за основце и средњошколце које финансира Град Београд одржавају и на Ади Циганлији. 

– Ада је бисер Београда и трудимо се да тако и остане, јер је ово излетиште које посећује највећи број грађана. Верујем да нас очекује успешно лето – закључио је Никодијевић. 

Организатори су истакли да је купање до 8. септембра дозвољено сваког дана од 10 до 19 сати. 

Догађају је присуствовао извршни директор ЈП „Ада Циганлија” Небојша Томић.