субота, 15. јун 2019.

Весић: Мали пројекти попут спортских терена чине град бољим местом за живот

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас ревијалној кошаркашкој утакмици на Видиковцу, на кошаркашком терену где су недавно постављене нове конструкције, табле за кош, а простор око терена је уређен. 

Догађају су присуствовали члан Градског већа Филип Марјановић, секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић, председник општине Раковица Владан Коцић и директор „Штарк арене” Горан Грбовић. 

Горан Весић је том приликом истакао да му је увек задовољство када се обнови неки спортски терен, а ово је 25. на територији општине Раковица у последњих неколико година. 

– Поставили смо табле и конструкцију за кошеве. То није велики трошак ни за град, ни за општину, али на тај начин показујемо и да са мало средстава можемо да унапредимо живот грађана. Суштина политике је да се уреди простор у коме људи живе, терени, дечја игралишта, паркови. Ми радимо и велике пројекте, али поред њих овакви пројекти чине град бољим. Драго ми је што и општине, у овом случају Општина Раковица, која највише на томе ради, и Град Београд учествују у оваквим пројектима, наизглед малим, али веома важним за житеље града. Београд треба да постане град за људе, комфоран град и то је наш циљ, а ово је још један доказ у прилог томе – рекао је Весић.

Он је додао да се у овом делу града планира и изградња паркинга јер је то највећи проблем и овде и у граду уопште, јер се сваке године региструје 50.000 нових аутомобила. 

–  Ми сад сређујемо Пионирски град који је близу, а почеће и реконструкција Филмског града. За грађане овог дела града значиће и то што ће од општине Раковица већ за две године моћи да стигну новим Булеваром патријарха Павла до Моста на Ади, а онда до Новог Београда – рекао је Весић.

Градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић истакла је да овај секретаријат има изузетну сарадњу са Општином Раковица и Спортским савезом ове општине. 

– На оваквим кошаркашким теренима су настале многе спортске легенде. Радићемо и даље на томе да направимо што више спортских терена како бисмо навикли децу да се баве физичком активношћу и тако имали здраву нацију – рекла је Драгана Белојевић.

Директор „Штарк арене” Горан Грбовић рекао је да му је веома драго што присуствује оваквом догађају јер је у питању кошарка, а то је његов спорт, али и због тога што град улаже и у приградска насеља. 

– То је још један доказ да Град Београд равномерно улаже у све своје делове, и у центар, али и у приградске општине, па је тако у Раковици до сада уређено 25 спортских терена. Оваква места су места окупљања и младих и старих – рекао је Грбовић.

Председник општине Раковица Владан Коцић је рекао да овај турнир представља фетивал спорта јер се окупио велики број деце и одраслих и да заједно са Градом Београдом ова општина ради у интересу свих својих грађана. 

Ревијалну утакмицу су одиграли чланови Кошаркашког клуба „Рас” и млади из овог раковичког насеља.