недеља, 16. јун 2019.

Радојичић: Европско првенство за кошаркашице сјајна прилика за промоцију Београда и нашег спорта

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и генерални секретар тог савеза Дејан Томашевић дочекали су данас испред Старог двора учеснице „Кошаркашког марша” којим се обројава 10 дана до почетка Европског првенства за кошаркашице у Србији. 

Градоначелник је истакао значај такмичења, које ће се одржати од 27. јуна до 7. јула у Београду и Србији.

– Сјајна је прилика да популаризујемо кошарку, која је наш национални спорт, такође и женску кошарку у којој смо веома успешни, а кроз спорт и здраве начине живота. За Београд је веома важно да покаже да може да организује врхунска такмичења, како је то радио у претходном периоду, као и да је добар домаћин за све учеснике и навијаче који ће пожелети да поново дођу у српску престоницу – истакао је Радојичић.

Он је захвалио девојчицама – учесницама „Кошаркашког марша” јер су скренуле пажњу јавности да за 10 дана почиње Европско првенство у Србији и Београду, а нашим кошаркашицама пожелео је што бољи резултат и позвао све љубитељ спорта да навијају за наш тим.

– Позитивна енергија и безрезервна подршка, које је наш народ до сада слао са трибина када су наши спортисти играли за боје Србије, фасцинантни су и  веома битни за тим. И зато је важно да тих дана покажемо колико ценимо српску кошарку и наш спорт, те да се види јединство по којем смо познати када игра национални тим – поручио је градоначелник. 

Даниловић је истакао да је све спремно за почетак Европског првенства за кошаркашице.

Он је захвалио Граду Београду, Граду Нишу и Граду Зрењанину, као и Министарству омладине и спорта на великој помоћи у организацији елитног женског такмичења.

Циљ је, како је рекао, да у организационом смислу све прође у најбољем реду, а нашим кошаркашицама пожелео да остваре што бољи резултат и поручио да им не треба стварати притисак пред почетак такмичења.

Утакмице се у групној фази играју у Нишу, Зрењанину и летонској Риги, док се завршница првенства игра у Београдској арени.