понедељак, 17. јун 2019.

Општина Земун добила средства из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности

Председник градске општине Земун Дејан Матић са министром рударства и eнергетике Александром Антићем потписао је данас на свечаности у Палати Србија уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности који се односи на реконструкцију термотехничких инсталација приземља објекта у Косовској улици, саопштавају из ове градске општине.

Градска општина Земун је ова бесповратна средства у износу од 12 милиона динара добила конкуришући на јавном позиву за доделу средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности ради финансирања пројеката у области ефикасног коришћења енергије у 2019. години у јединицама локалне самоуправе и градским општинама. 

Министар Антић је на свечаности потписивања уговора посебно похвалио квалитет пројекта ГО Земун, као и чињеницу да је по први пут једна градска општина по овом позиву добила средства, чија је укупна расположива вредност 325 милиона динара.

Председник општине Земун Дејан Матић нагласио је да је овај пројекат важан за све грађане Земуна, будући да се у оквиру објекта у Косовској улици налазе мултимедијални простор Канцеларије за младе ГО Земун, галерија и конференцијска сала са пратећом опремом, те да ова локација представља окосницу друштвеног живота Земун са различитим програмима.

Крајем 2013. године, Влада РС усвојила је Одлуку о отварању Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије. Фонд је почео са радом 2014. године. До сада су спроведена четири јавна позива за финансирање пројеката унапређења енергетске ефикасности у јединицама локалних самоуправа и склопљена су 53 уговора.