уторак, 18. јун 2019.

Реконструкција Улице 27. марта – застој само из правца Цвијићеве улице

Радови у склопу прве фазе реконструкције Улице 27. марта теку без већих проблема и за сада су гужве једино из правца Цвијићеве улице, док из правца Булевара ослобођења није било већих застоја, изјавио је за ТВ „Прва” градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.

Према његовим речима, неминовне су измене у редовном режиму саобраћаја када се изводе овакви опсежни радови. 

– Оно што је била наша стрепња, то је како ће функционисати саобраћај у Булевару краља Александра и да ли ће талас који се јави због застоја утицати на овај булевар, али до тога није дошло. Наравно да смо очекивали да дође до гужве и застоја, али приметили смо и да је већ половином прошле недеље смањен број аутомобила на улицама Београда, што је свакако утицало да не буде већих застоја – истакао је Рафаиловић.

Он је поновио да се проблем за сада јавља на раскрсници Цвијићеве и Старине Новака. 

– Ми током дана имамо редовну комуникацију са Управом саобраћајне полиције за град Београд. Потребно је да прође најмање три до четири дана да бисмо видели на који начин се тај саобраћај распоређује на мрежи – рекао је Рафаиловић.

Говорећи о томе да се тренутно у граду ради на неколико локација, Рафаиловић је нагласио да је то морало да се ради јер годинама у уличну мрежу није улагано на начин како се то сад ради. 

– Наша саобраћајна инфраструктура је била скоро уништена и ми смо затекли катастрофално стање. Нисмо могли више да одлажемо реконструкцију Улицe 27. марта, а летњи период је најповољније време за овакве радове. Тад почиње школски распуст, смањује се број возила на улицама јер је сезона годишњих одмора – рекао је Рафаиловић, који је упутио извињење грађанима што њихове дневне активности трпе због радова и упутио апел на стрпљење.

Он је подсетио да је сада практично на снази ванредни режим саобраћаја јер се реконструише саобраћајница у центру града дужине три километра и да ће грађани, када се заврше радови, добити један модеран и функционалан булевар.