среда, 19. јун 2019.

Прва промоција Београда и Србије у Краснодару и Казању

После континуираних успешно реализованих пословних активности, сајмова и презентација у Москви и Санкт Петербургу, Туристичка организација Београда у сарадњи са Туристичком организацијом Србије први пут представља понуду наше земље у Краснодару и Казању, градовима на југу и истоку европског дела Руске Федерације.

Данас је у хотелу „Ибис” у Краснодару организован промотивни догађај коме је присуствовало око 80 званица, представника туристичке привреде и новинара. Туристичку понуду Београда представио је Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда, док је понуду Србије представила Олга Стојановић, менаџер за тржиште Русије у НТОС.

Програм промоције је обухватао и презентацију нове директне линије наше Националне авио-компаније „Ер Србија” на релацији Београд–Краснодар, након чега су уследили Б2Б сусрети наших и руских туристичких агената и привредника.

После официјалног дела, програм је настављен пригодним културно-уметничким перформансом „Српска слава”. Присутни су имали прилике да уживају у промотивним филмовима наших дестинација, дегустацији српских специјалитета, а организована је и наградна игра са питањима о Србији.

Промоција у Русији ће бити настављена у петак када ће делегација ТОБ-а и ТОС-а отпутовати у Казањ, један од највећих градова у Русији где ће у простору хотела „Корона”, у српском ресторану „Србија” бити организован промотивни догађај за званичнике, новинаре и туристичку привреду.

Према статистичким подацима, туристи из Руске Федерације су од почетка године у порасту у Београду за 41 одсто у доласцима и 48 одсто у оствареним ноћењима, и налазе се у првих 10 гостију у српској престоници са даљом тенденцијом раста, због чега се ово туристичко тржиште третира као изузетно значајно за туризам Београда.