уторак, 25. јун 2019.

Сва деца враћена у своја обданишта, не ради само вртић „Ластавица” у Падинској Скели

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и председник општине Палилула Александар Јовичић обишли су данас вртић „Ластавица” у Падинској Скели где се јуче поподне, током последњих обилних падавина, излила канализација у двориште, због чега су деца данас измештена у оближњи вртић „Весна”. 

– У „Ластавици” се овај проблем појавио јуче поподне због чега смо одмах изместили децу. Ово је једини вртић који данас не ради, будући да су од данас деца враћена у „Пахуљицу”, вртић који је јуче био затворен – рекао је Гак.

Он је истакао да, када је реч о вртићу „Ластавица”, јуче су све екипе изашле на терен и да се очекује дренажа дворишта, после чега ће вртић моћи опет да се користи. 

– Запослени су овде урадили велики посао и очекујем да се све у најкраћем року нормализује – истакао је Гак и додао да су сви други београдски вртићи у редовном режиму рада, али да ће се дежурства наставити све док се временске прилике не стабилизују.

Александар Јовичић поручио је да на општини Палилула, на левој обали Дунава која је била најјаче погођена невременом, у овом тренутку више од 20 пумпи ради на одвођењу воде. 

– Морамо да повећамо свест о потреби чишћења канала. У крајњој инстанци, оно што нас чека је изградња канализационе мреже, која ће трајно решити проблеме – закључио је Јовичић.