уторак, 25. јун 2019.

Бесплатно одношење кабастог отпада за суграђане поплављених насеља

Свим грађанима поплављених насеља ЈКП „Градска чистоћа” бесплатно ће односити кабасти отпад оштећен поплавом, саопштено је из овог јавног комуналног предузећа.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић обишао је данас суграђане поплављених насеља и на лицу места решавао проблеме који су у домену предузећа. У договору са руководством, он је донео одлуку да се овим суграђанима бесплатно односи кабасти отпад оштећен поплавом. 

Након обилних пљускова са грмљавином и јаког ветра, најкритичније је било у насељима леве обале Дунава – Борчи, Овчи, Крњачи и Котежу. Екипе „Градске чистоће” изашле су одмах по повлачењу воде на терен са неопходном механизацијом и комуналним радницима, како би очистиле и опрале све јавне површине које су у њиховој надлежности.

Укупно 40 екипа ради у све три смене како би у што краћем року извршиле санацију површина, а суграђани ових насеља кабасти отпад могу да изнесу испред својих капија и о тачној локацији известе диспечере „Градске чистоће” на бројеве телефона  063/ 269-541 и 063/ 269-542, одакле ће га екипе „Чистоће” уклонити у што краћем року, наводе из овог предузећа.