среда, 26. јун 2019.

Ситуација на Палилули знатно боља захваљујући пожртвованости комуналних радника и суграђана

Ситуација у насељима на Палилули знатно је боља него првих дана након великих падавина, рекао је данас члан Градског већа Драгомир Петронијевић, који већ неколико дана обилази овај терен и угрожена домаћинства.  

– Проблем недостајуће канализације на левој обали Дунава почеће да се решава већ наредне године. То је у складу са политиком града да се сви делови Београда равномерно развијају – рекао је Петронијевић.

Он је нагласио велику пожртвованост радника комуналних предузећа, али и солидарност и разумевање грађана. Највећи проблем, како је појаснио, представља непланска градња, али и бацање смећа у канале. Ипак, додао је Петронијевић, треба имати на уму да је пало 104 литра за око пола сата, што је елементарна непогода.

– Суграђани неће бити остављени, а све информације у вези са подношењем захтева за процену штете могу да се добију у општинским услужним центрима, општини и посредством „Беокома”. Република Србија и Град Београд помоћи ће људима, наћи ће се новац за то, као што ће бити новца и за трајно решавање проблема канализације захваљујући мерама финансијске консолидације протеклих година – навео је Петронијевић.

Он је у разговору на ТВ „Хепи” истакао да је први следећи корак дератизација и дезинфекција, као и појачано сузбијање комараца и ларви на овом подручју.