среда, 26. јун 2019.

Већа количина воде из поплављених делова извучена – спроводе се превентивне мере

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је данас насеља на левој обали Дунава и поручио да је већа количина воде која је поплавила то подручје извучена, те да на територији Борче и Котежа сутра креће акција бацања негашеног креча на делове територије где за тим има потребе.

– Воду извлачимо пумпама ка канилима, користимо препарате како не би дошло до заразе, боримо се и све радимо на време. Апелујем на све наше суграђане да не слушају оно што се шири по друштвеним мрежама, заразе нема, ми смо са нашим суграђанима свакодневно и помажемо у санирању штете. Вода за пиће у Борчи и Котежу се више не користи из превентивних разлога, пало је много кише и излило се много септичких јама – истакао је Петронијевић.

Он је подсетио да су на територији Борче и Котежа распоређене цистерне са водом на 25 локација.

– Све надлежне службе су на терену, бацамо довољне количине хемикалија, а то раде стручне службе. Желимо да одрадимо цео терен где су биле поплаве и да из превентивних разлога прочистимо цео систем водовода који овде постоји – појаснио је Петронијевић и додао да грађани у сваком тренутку могу да позову Беоком сервис уколико имају неки проблем.