четвртак, 11. јул 2019.

У току санација свих критичних тачака у насељу Попове баре

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и данас је са сарадницима наставио обилазак борчанског насеља Попове баре на општини Палилула, где су у току радови на отклањању последица насталих услед јаких киша. Обиласку терена и разговору са грађанима овог насеља присуствовали су секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, чланови Општинског већа Палилуле, представници ЈКП „Београд-пут”, ЈКП „Београдски водовод и канализација” и „Електродистрибуције”.

Петронијевић је истакао да је стање у овом насељу сваког дана све боље, као и да се све активности, уместо у канцеларијама, договарају и спроводе директно на терену.

– Последица таквог рада је да смо успели да на време санирамо једну од најкритичнијих тачака у овом насељу, на углу 2. и 306. Нове улице. Ту су сада, после отварања запушеног канала, уместо цеви ф200, постављене цеви ф500, 600 и ф1000.  До среде ће раскрсница бити асфалтирана и постављена нова ограда јер смо морали да сачекамо да се вода у међувремену слегне. На другој критичној тачки, у Равничарској улици још увек чекамо да се вода слегне и онда ћемо и тамо поставити цеви промера ф1000 како бисмо омогућили да у случају следећих већих падавина вода може да протиче. На свим сличним местима има и каблова ЕДБ-а и водоводних цеви који ће морати да буду измештени како би се посао урадио онако како струка налаже. Зато молим за још мало стрпљења, радимо сваки дан, до сада смо отварали канале на седам места и желимо да сваки од њих буде уређен тако да у будућности немамо више овакве проблеме – казао је Петронијевић.

Он је подсетио да су „Србијаводе” добиле потребна средства и да ће свих 87 километара канала бити очишћено и уређено.

– Као што смо обећали, од марта почињемо са изградњом канализације. Желимо да обећање које је становницима овог дела града дао председник Вучић буде испуњено и нећемо стати док не очистимо канале, уведемо канализацију и поправимо комплетну инфраструктуру. Користим и ову прилику да суграђане подсетим да одржавају канале проходним, што је у случају насеља Попова бара, које је чак шест метара испод нивоа Дунава, изузетно важно. И други делови на левој обали Дунава – Овча, Котеж, Борча, Мали збег су такође испод нивоа реке и морамо водити рачуна о животном окружењу – казао је Петронијевић.

Он је подсетио да је до сада урађено 935 решења, да су сва обрађена и да је јуче почела исплата штете.