четвртак, 11. јул 2019.

Асфалтирање дела Улице патријарха Димитрија у Раковици

На иницијативу Општине Раковица, у насељу Сунчани брег је у току асфалтирање крака Улице патријарха Димитрија, у дужини од 250 метара. Радове изводи ЈКП „Београд-пут”, а за нешто мање од седам година у Раковици је асфалтирано више од 100 улица, укупне дужине више од 50 километара.

Радове на асфалтирању у насељу Сунчани брег данас су обишли члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Владан Коцић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић. Они су са грађанима овог насеља разговарали и о проблемима у насељу и како да се они што брже реше.

У разговору са грађанима, Миличковић је подсетио да је опоравак Раковице почео управо из Сунчаног брега, када је 2012. године општина асфалтирала главну саобраћајницу у насељу. Од тада се непрестано улаже у насеље Сунчани брег, које је више од 15 година било без асфалта и одсечено од остатка општине.

Сада већи део насеља има асфалт, канализацију, улично осветљење, линију градског превоза, спортски терен, дечје игралиште и многе друге садржаје. Миличковић је рекао да ће у наредним годинама сваки део насеља Сунчани брег бити покривен асфалтом и канализацијом, а најавио је у будућности и изградњу вртића и месне заједнице у том делу Раковице.

Осим радова на асфалтирању Сунчаног брега, као и Улице Мишка Крањца, у Раковици се тренутно одвијају неки од највећих радова на саобраћајној инфраструктури у Београду. У току је реконструкција Булевара патријарха Павла и гради се Обилазница око Београда, чији део пролази кроз Раковицу.