петак, 12. јул 2019.

Отворено ново дечје игралиште у насељу Гај у Барајеву

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и председник општине Барајево Слободан Адамовић отворили су данас ново дечје игралиште и теретану на отвореном у насељу Гај у Барајеву.

Петронијевић је том приликом истакао да ова градска власт испуњава обећања дата грађанима, као и да је ово прилика да се још једном покаже да за њих не постоје грађани првог и другог реда. 

– Овакво игралиште постоји и на Ташмајдану и у другим деловима града, а ево сада и у насељу Гај у општини Барајево. Изграђено је по највишим стандардима, а коштало је око 6,2 милиона динара. Грађани су задовољни, а ми настављамо да радимо оно што смо и обећали – рекао је Петронијевић.

Он је додао да су, када су пре пет година преузели да раде овај посао, обећали да  свако насеље, свако место у граду Београду добије једнаке услове за живот и апеловао на суграђане да чувају ово игралиште.

– Нова и модрена игралишта градићемо и у другим насељима у Барајеву, али и у Рипњу, Бусијама и другим деловима града. Не постоје ни грађани нити насеља првог и другог реда, сви смо ми Београд. Као што ћемо канализацију имати у целом Београду, ми једнако улажемо у инфраструктуру где год је то потребно – рекао Петронијевић, додајући да Град Београд има одличну сарадњу са Општином Барајево.

Председник ове општине Слободан Адамовић истакао је да је управо изградња овог игралишта доказ да је циљ да се створе бољи услови за живот свих грађана, посебно најмлађих.  

– Искористио бих прилику да захвалим Граду Београду, као и ЈКП ,,Зеленило – Београд”, које је у изузетно кратком року урадило ово игралиште по свим европским, светским стандардима, по највишим критеријумима безбедности за нашу децу. Надам се да ћемо успети да изградимо оваква или слична игралишта у свим насељима у нашој општини и зато суграђане молим за мало стрпљења. Трудићемо се да сва деца у Барајеву добију оваква места за игру – рекао је Адамовић.

Ново игралиште и теретана на отвореном завршени су за 70 дана, а поред справа за игру и теретану, игралиште је поплочано сигурносном гуменом подлогом и ограђено. Простор је оплемењен новим садним материјалом, постављене су и нове клупе и бетонске ђубријере.