петак, 26. јул 2019.

Градоначелник Радојичић угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка. Двојица званичника разговарала су о даљем унапређењу добрих односа између Србије и Русије, односно Београда и Москве. 

Радојичић је изразио задовољство што је имао прилику да упозна и угости новог амбасадора Руске Федерације у Србији. 

– Разговарали смо о блиским односима и пријатељству Русије и Србије и сложили се да је сарадња двеју земаља на високом нивоу. Такође је било речи о унапређењу постојеће сарадње у периоду који је пред нама. Александар Чепурин, претходни амбасадор Русије, дао је велики допринос одличној сарадњи између Русије и Србије, али и Београда и Москве, а нема сумње да ћемо и са господином Боцан-Харченком имати одличну сарадњу у областима културе, економије, привреде, спорта, али и осталим сегментима – рекао је Радојичић. 

Он је додао да је током његовог недавног боравка у Москви било речи о даљем унапређењу сарадње између два главна града, јер Москва може да буде добар пример за даљи развој Београда. 

– Градоначелник Москве Сергеј Собјанин истакао је тада да су промене на боље увек могуће, као и да веома брзо могу да се остваре. У Москви сам имао прилику да видим Зарјадје парк, који је недавно уређен и један је од најлепших у руској престоници. Желимо да и ми направимо парк налик њему у Београду. У наредном периоду ћемо тражити начин да уређујемо наш град на сличан начин, јер је Москва у овом тренутку сигурно један од најлепших светских градова – рекао је Радојичић и истакао да се радује наставку сарадње са Боцан-Харченком. 

Амбасадор Русије у Србији нагласио је да је састанак са градоначелником Београда за њега био један од приоритета по доласку на нову дужност, пре свега због чињенице да се у престоници Србије осећа пријатно од првог дана. 

– Убеђен сам да је Београд на добром путу да постане један од најлепших европских градова, што у региону већ сада свакако јесте. Желимо да односи Београда и Москве дају највећи могући допринос даљем унапређењу одличних односа између Србије и Русије. Постоји много пројеката у бројним областима на којима можемо да радимо и нема сумње да ћемо наставити да улажемо велике напоре како би били реализовани – рекао је Боцан-Харченко.