среда, 14. август 2019.

Измене режима саобраћаја у појединим улицама

Током извођења радова на реконструкцији и уређењу улица Џорџа Вашингтона и Цара Душана (део између Булевара деспота Стефана и Француске) од 16. августа до 7. новембра, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза од 16. до 26. августа која ће обухватити половину раскрснице Булевара деспота Стефана и Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Тргу републике), као и половину раскрснице Таковске улице и Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Панчевачком мосту), најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Возила са линије јавног превоза 5А („Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ – Вуков споменик) ће као и у претходном периоду саобраћати на траси: терминус „Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Француска – Браће Југовић – Дечанска – Трг Николе Пашића – Булевар краља Александра – Вуков споменик.

Возила са линије јавног превоза 79 ће у зони радова саобраћати улицама: терминус „Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Венизелосова –Поенкареова – Цвијићева – Димитрија Туцовића и даље редовном трасом.

Током извођења радова у зонама раскрсница Булевара деспота Стефана и Улице Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Тргу републике) и улица Таковске и Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Панчевачком мосту) доћи ће до заузећа половине коловоза у зони раскрсница због чега ће се возила јавног превоза кретати двосмерно преосталом ширином коловоза, при чему ће бити примењен следећи режим рада линија јавног превоза – привремено се укида тролејбуска линија 40 и уместо ње ће саобраћати аутобуска линија 40А на релацији Звездара – Бањица 2, а линије 33 и 48 се враћају на своје редовне трасе.

Привремено се измешта стајалиште „27. марта” (смер према Панчевачком мосту) за линије јавног превоза 23, 40А и 77 на локацију која се налази око 30 метара после раскрснице са Далматинском улицом, као и стајалиште „Џорџа Вашингтона” (смер према Панчевачком мосту) за линије јавног превоза 16, 27Е, 32Е, 35, 43, 58, 95, 96 на локацију која се налази око 45 метра након постојеће локације.

Током извођења радова на прикључењу тржног центра на углу улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве на водоводну и канализациону мрежу, од 15. августа до 2. септембра доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Радови ће се изводити по фазама  – фаза 1 трајаће од 15. до 24. августа, а фаза 2 од 25. августа до 2. септембра.

Током извођења радова у обе фазе, возила јавног превоза ће саобраћати на следећи начин – возила са линије 20 ће у смеру ка Миријеву саобраћати редовном трасом, док ће у смеру ка Великом Мокром Лугу саобраћати улицама Мис Ирбијевом, Крижанићевом, Великоморавском, Војислава Илића и даље редовном трасом.

Возила са линије 21А ће у смеру ка Учитељском насељу саобраћати у складу са трасом дефинисаном у склопу радова на Тргу републике (Војислава Илића, Мис Ирбијева...), док ће у смеру ка граду саобраћати улицама Мис Ирбијевом, Крижанићевом, Великоморавском, Војислава Илића и даље у складу са трасом дефинисаном у склопу радова на Тргу републике.

Током извођења радова у обе фазе, уместо стајалишта „Римска”, возила са линије 20 ће у смеру према Великом Мокром Лугу користити стајалиште „Римска”, које у постојећем режиму користе возила са линија 19 и 29, док ће возила са линије 21А у смеру према граду користити привремено стајалиште „Војислава Илића 1” у Великоморавској улици, око 30 метара испред раскрснице са Улицом Војислава Илића. Осим тога, током извођења радова у фази 2 биће укинуто стајалиште „Римска” за обе линије у смеру према Учитељском насељу и Миријеву.

Током извођења радова на изградњи фекалне канализације у Улици мајора Зорана Радосављевића, од 17. августа до 15. октобра доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштавају из Секретеријата за јавни превоз.

У том периоду доћи ће до потпуног затварања Улице мајора Зорана Радосављевића, на делу од Улице мајке Југовића (укључујући и саму раскрсницу) до Улице царице Јелене у насељу Батајница.

Како наводе, линија 73 саобраћаће у смеру према Батајници трасом: Мајора Зорана Радосављевића – Стевана Дубајића – Краља Радослава – Војводе Николе Стањевића – Матрозова – Батајница (Железничка станица), док у смеру према Земуну: Царице Јелене – Јована Бранковића – Саве Гркинића – Војвођанских бригада – Браће Смиљанић – Мајора Зорана Радосављевића и даље редовном трасом.

Линија 702 ићи ће у смеру према Бусијама редовно, док у смеру према Батајници улицама Царице Јелене, Јована Бранковића, Саве Гркинића, Војвођанских бригада, Браће Смиљанића, Браће Савић, Краља Радослава и даље редовном трасом.

Линија 703 ићи ће у смеру према Угриновцима редовно, док у смеру према Земуну улицама Царице Јелене, Јована Бранковића, Саве Гркинића, Војвођанских бригада, Браће Смиљанића, Мајора Зорана Радосављевића и даље редовном трасом.

Линије 706 и 706Е саобраћаће у смеру према Батајници улицама Мајора Зорана Радосављевића, Стевана Дубајића, Краља Радослава, Војводе Николе Стањевића, Матрозовом, Царице Јелене, Пуковника Миленка Павловића и даље редовном трасом, док у смеру према Земуну улицама Пуковника Миленка Павловића, Царице Јелене, Јована Бранковића, Саве Гркинића, Војвођанских бригада, Браће Смиљанића, Мајора Зорана Радосављевића и даље редовном трасом.

Возила ће на измењеном делу трасе користити постојећа, као и новоуспостављено стајалиште, „Батајница (центар)” у Улици Јована Бранковића, на постојећој позицији међумесног стајалишта у зони локалног ватрогасног дома за линије 73, 702, 703, 706 и 706Е.

Током извођења радова на прегледу и поправци трамвајске пруге у Булевару краља Александра код броја 405а, од 17. до 19. августа од 00.30 до 3.30 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Током извођења радова, трамвајске линије 6, 7 и 14 ће саобраћати на скраћеној траси до старе окретнице.