среда, 14. август 2019.

Градоначелник Радојичић се састао са шефом мисије Савета Европе у Србији

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас са шефом Мисије Савета Европе у Србији Тобиасом Флесенкемпером, са којим је разговарао о унапређењу сарадње Града Београда и Савета Европе.

Двојица званичника разговарала су о заједничком пројекту Савета Европе и Европске уније у који ће у наредном период, због изузетне досадашње сарадње, Град Београд бити директно укључен. Реч је о пројекту „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, фаза II”, чији је основни циљ да се унапреди функција људских ресурса у локалним самоуправама и оснаже капацитети запослених даљим развојем система стручног усавршавања. У наредном периоду, Савет Европе ће наставити да пружа подршку развоју људских ресурса у 50 јединица локалне самоуправе.

– Укључивање Града Београда у овај пројекат има за циљ размену искустава која ће допринети побољшању остваривања људских права на локалном нивоу. Значајно је да Град Београд даље продубљује сарадњу са Саветом Европе кроз важне пројекте за све грађане. Разговарали смо и о томе да се стави посебан акценат и на пројекте који су усмерени ка побољшању положаја Рома, као и на област образовања – рекао је Радојичић.

Флесенкемпер је захвалио Граду Београду што је већ 18 година домаћин Канцеларије Савета Европе и уједно представио активности које ова канцеларија спроводи.