среда, 14. август 2019.

Бесплатни туристички програми у Београду

Програм „Лето у Скадарлији”, 16. августа од 19 часова, дочараће боемски живот Скадарлије на платоу испред Куће Ђуре Јакшића и одвијаће се дуж Скадарске улице, саопштавају из Туристиче организације Београда.

Песмом, игром и анегдотама наши познати глумци увешће све присутне у историју боемске четврти на аутентичан и хумористичан начин.

Београђани и сви гости града моћи ће да уживају у мини-концерту оркестра Зорана Бранковића Центар за хитне поправке расположења на Цветном тргу 16. августа од 19 часова.

Туристичка организација Београда организоваће и бесплатан туристички обилазак културно-историјске целине Косанчићев венац 17. августа у 18.30 часова, са поласком на углу улица Краља Петра и Косанчићев венац.

Обилазак ће обухватити бројна здања која имају статус споменика културе на Косанчићевом венцу, међу којима су Саборна црква, Конак кнегиње Љубице, зграде Уметничке школе и Патријаршије, најстарија кафана у Београду, Кућа Мике Аласа, Кућа Оље Ивањицки и многе друге. 

Због ограниченог броја места, претходне пријаве су обавезне на: igrgic@tob.rs.

Концерт Центра за хитне поправке расположења одржаће се од 19.30 часова, а наступиће и Биљана Петковић, Реља Трудић и Зоран Бранковић. На репертоару је музика из домаћих филмова, серија и представа.

 У циљу популарисања српске традиције и нематеријалног културног наслеђа, Туристчка организација Београда и Музеј града Београда ће 18. августа у 14 часова представити нови туристички програм, осмишљен да дочара породичну светковину – славу.

Том приликом, гости ће током програма искусити доживљај госта на слави у аутентичном амбијенту Конака кнегиње Љубице, где ће костимирани глумац у улози домаћина дочекати посетиоце и упознати их са обележјима и симболима славског ритуала, уз послужење житом, славским колачима и кафом.