четвртак, 15. август 2019.

Град Београд делује у складу са популационом политиком Владе Републике Србије

Чланица Градског већа Елена Билић обишла је данас породиљу Снежану Маретић из Борче и донела поклоне за бебу – пелене, средства за личну хигијену и друге потрепштине за мајку и дете. 

Она је истакла да је у склопу својих редовних активности обишла Снежану и њену породицу, те подсетила да Град Београд обезбеђује новчану помоћ.

– Доласком у кућу желимо да покажемо поштовање према нашим суграђанима и да у директној комуникацији са њима дамо одговоре на поједина питања, чујемо њихове предлоге и сугестије – истакла је Билићева.

Она је указала да се на овај начин подржава популациона политика Владе Републике Србије и подсетила да су Законом о финансијској подршци породицама са децом у Србији уведена нова права и проширен круг корисника.  

– Према том закону родитељи за прворођено дете добијају 100.000 динара, за друго 10.000 динара у наредна 24 месеца, за треће дете је предвиђено 12.000 динара у следећих 10 година и за четврто дете је обезбеђено 18.000 динара у наредних 10 година – закључила је Елена Билић.

Снежана Маретић је захвалила Граду Београду и Републици Србији на подстицајним мерама за породиље.

– Јако је похвално што градски функционери посећују грађане јер на тај начин имамо прилику да са њима разговарамо, као и да им укажемо на наше потребе – истакла је породиља из Борче и позвала чланицу Градског већа да је посети када буде добила и треће дете.