петак, 16. август 2019.

Раскрсница улица Старине Новака и Краљице Марије у пуном капацитету, апел да се прати нова сигнализација

Раскрсница на потезу улица Старине Новака и Краљице Марије је прва која је пуштена у пуном капацитету у оквиру реконструкције од Вуковог споменика до Калемегдана, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић гостујући на ТВ „Прва”.

Према његовим речима, важно је да грађани знају да могу да користе ову раскрсницу с обзиром na to да је пуштена пре предвиђеног рока.  

– Раскрсница са Таковском улицом је од данас у измењеном режиму саобраћаја. Она ће бити пуштена са пола профила, што значи да је пола раскрснице у функцији, као и раскрсница са Улицом деспота Стефана Лазаревића где су радови у другој фази. Потез од Улице деспота Стефана Лазаревића до Дринчићеве биће затворен за саобраћај, а од Дринчићеве до раскрснице са Француском омогућен је саобраћај све до пијаце. План је да раскрсница са Таковском и Улицом деспота Стефана Лазаревића од 1. септембра буде у функцији – рекао је Младеновић. 

Он се осврнуо и на проблем пешака и истакао да ће се извођачу радова сугерисати да боље обележи коридоре за пешаке. 

– С обзиром на то да је раскрсница пуштена пре можда сат времена, видећемо са саобраћајном и комуналном полицијом да данас овде будемо присутнији јер су пешаци навикли на режим саобраћаја који је био претходних месец дана. Морамо да будемо опрезнији да се и возачи и пешаци понашају у складу са овом новом сигнализацијом,  а иста молба је везана и за Таковску и раскрсницу са Улицом деспота Стефана Лазаревића – рекао је Младеновић. 

Помоћник градоначелника је истакао да ће 1. септембра бити завршени радови на Тргу републике, као и да се у саобраћај пушта и Карађорђева и Топличин венац. 

– Припремо и сервис „Врабац” за кретање по центру града са специјалним еколошким возилима која су стигла. Наравно, имаћемо и пробне вожње и све оно што је неопходно да се овај сервис стави у функцију. ГСП ће управљати целим системом, значи возачи ГСП-а ће возити возила „Врапца”. И ја се надам да ће „Врабац” од 1. септембра у пуном капацитету почети да функционише – казао је Младеновић и додао да је сервис „Врабац” бесплатан.

Он је истакао да је канализациона мрежа на потезу Старине Новака и Краљице Марије лоша и дотрајала, те да је било неопходно да се у потпуности мења што је и узело доста времена, али након завршетка радова живот ће бити бољи и квалитетнији. 

Младеновић је нагласио да је важно да Београд уређује своје тргове и да се ради на трговима који ће бити репрезенативни. 

– И Трг Николе Пашића ће бити реконструисан, али ни фонтана ни споменик неће бити уклоњени, тако да ће ова места бити понос нашег града након завршетка радова – закључио је Младеновић.