петак, 16. август 2019.

„Земун Фест” од 17. до 23. августа на Великом и Магистарском тргу

Јубиларно пето издање „Земун Феста” биће одржано од 17. до 23. августа на Великом и Магистратском тргу, уз слободан улаз, саопштили су данас из Општине Земун. 

Централни догађај фестивала биће биоскоп на отвореном, затим театар на отвореном, концерти група „Галија” и „Вампири”, као и игранка у стилу шездесетих година прошлог века. 

Током трајања фестивала, на две сцене биће приказано десет филмова светске и домаће кинематографије. На Великом тргу биће организован „Мини-ноћни маркет” у оквиру кога ће се представити аутентичне занатлије са уникатним производима. Такође, посетиоци ће моћи да обиђу изложбе слика, као и посебну дечју зону, у оквиру које ће бити приређене представе, радионице мозаика, стрит-арта и графита.  

Организатори фестивала су удружења „Kлуб младих Земуна”, „Земун Фест” и „Алеф 2018”. Фестивал су подржали Градска општина Земун, ЈKП „Градске пијаце”, Kанцеларија за младе Града Београда, Секретаријат за спорт и омладину, Секретаријат за културу и Министарство омладине и спорта, наводи се у саопштењу.