уторак, 20. август 2019.

Градоначелник Радојичић: У септембру конкурс за парове за вантелесну оплодњу о трошку Града Београда

Парови који желе да се пријаве за четврти покушај вантелесне оплодње о трошку града, моћи ће то да ураде у септембру када ће бити објављен конкурс, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Он објашњава да ће моћи да се пријаве парови из Србије, са пребивалиштем у Београду, те да је услов да жене имају до 45 година и да до сада нису рађале.

– За оне који иза себе имају три неуспела покушаја вантелесне оплодње, ово значи да имају нову шансу да се остваре као родитељи. Свестан сам колико је њихова борба тешка и емотивна, колико је љубави и посвећености потребно, али и колико је важан допринос друштва и надлежних институција. Због тога сам и иницирао финансирање четвртог покушаја о трошку града, чиме ће Град Београд директно подржати парове и њихову борбу – истиче градоначелник. 

Градоначелник Радојичић подсећа да је објављен јавни позив здравственим установама за јавну набавку за четврти покушај вантелесне оплодње и позива установе које испуњавају услове да се пријаве и дају своју понуду до 16. септембра.

Он истиче да Град Београд води одговорну демографску политику у складу са истоветном политиком Владе Србије.

– Показатељ да идемо у добром правцу је и податак да је у првих шест месеци у Београду и Србији рођено више беба него у истом периоду прошле године – каже Радојичић.