петак, 23. август 2019.

Градоначелник Радојичић: Вода у Београду високог квалитета, неће бити проблема са водоснабдевањем

Вода у Београду је високог квалитета, задовољава све стандарде и упркос високим температурама и појачаној потрошњи, неће бити проблема са водоснабдевањем, поручио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић приликом обиласка погона за производњу воде „Макиш”.

Обиласку овог дела ЈКП „Београдски водовод и канализација” присуствовали су и директор овог предузећа Драган Ђорђевић и секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

Радојичић је истакао да је регистрована повећана потрошња воде, што је уобичајено за овo доба године, и навео да се према подацима контролног центра, то посебно односи на период после 18 сати и приградска насеља.

– Вода је један од најзначајнијих ресурса 21. века према ком се морамо одговорно понашати. Тога, као друштво, морамо бити више свесни и рационално користити воду. За заливање баште не треба користити воду за пиће, нарочито у овом периоду када су повећане потребе за њом – истакао је градоначелник.

Он је истакао да је ЈКП „Београдски водовод и канализација” ангажовало све капацитете и захвалио директору и запосленима што су и у врелим данима омогућили квалитетно снабдевање водом.

Градоначелник Радојичић је навео да је посебан утисак на њега оставила фабрика „Макиш два”, која је потпуно аутоматизована.

– Овде је процедура у многим сегментима специфична и служи као узор многим европским градовима. Веома добар утисак оставила је и контрола квалитета воде која се ради на високом нивоу, а само у овој лабораторији се ради више од 12.000 анализа. Постоје четири нивоа контроле квалитета, тако да је порука Београђанима да имамо сјајну воду која задовољава све потребне стандарде – појаснио је Радојичић.

Он је захвалио запосленима у ЈКП „Београдски водовод и канализација”, директору овог предузећа и његовим сарадницима, јер, како је навео, раде одговоран посао на светском нивоу.